Despre


me-in-natura-apus-31-07-2016
Intai de toate sa facem cunostinta, eu – Catalin (sub numele complet – Lazarescu R. Catalin) si pe scurt sunt pasionat de fotografie de ceva vreme. Pe digital am inceput din 2008, inainte am mai tras pe film. Totul a inceput din joaca, ulterior a devenit pasiune …

De loc, sunt iesean, un oras din NE Romaniei, “aruncat” undeva prin Moldova, zona uitata de autoritati in ceea ce priveste dezvoltarea in ultimile aproape 3 decenii … Din pct de vedere geografic sunt intr-un colt al tarii, nu prea bine asezat strategic, parca centrul ofera mult mai multe perspective mai ales daca te uiti roata in jur.

Fotografia e ca un val, pe cine il prinde, il poate purta departe … Te ajuta sa te descoperi si sa te si educi. Te invata ce-i rabdare, te invata sa fii critic cu tine insuti, te invata sa fii mai introspectiv, te invata sa decoperi, te invata sa respecti natura, te invata sa asculti. Pentru multi e ca o ploaie de vara, vine si trece repede …cei mai multi renunta.

Se spune ca fotografia ar trebui sa uneasca oameni. Din pacate nu intotdeauna e asa … si in acest domeniu bisericute si bisericute, carcotasi si barfitori la tot pasul, oameni fara bun simt carora daca incerci sa le dai un sfat pe o directie daca nu esti nu stiu ce fotograf renumit sau apreciat, te iau peste picior. Am intalnit pana in prezent tot felul de colegi de breasla, de la frustrati, comentatori, vorbitori de “bine” pana la cei oameni ok (dar rari) cu care poti intr-adevar convetui in domeniul asta, cu care poti iesi la ture foto si in compania carora sa te simti bine. Despre cei din urma, ii pot numara pe degete, restul sunt cat cuprinzi cu ochii. De asta e bine sa nu stai dupa fundul nimanui si in general sa iti vezi de treaba, mai ales cand dai peste neciopliti si plini de sine!

In incheiere daca sunteti pasionati de aceasta “disciplina” pentru a avea rezultate in timp va recomand sa practicati cat mai des posibil fotografia, pentru ca veti interactiona cu situatii multiple ce vor cere abordari diferite. In timp din acele multe directii in fotografie va puteti alege un drum pe care sa il urmati …. Pe unii va poate prinde aceasta pasiune, pe altii nu. Fara practica nu veti avea rezultate! Si nu uitati si de lectura … portofoliile bune ale altor fotografi pot fi sursa de inspiratie pentru cei mai multi.

Unde ma mai puteti gasi: Facebook, 500px, Viewbug, Flickr

Bulk Email Sender