Tehnic – Repair focus issue from Canon EF 50mm 1.4

Obiectivul Canon 50 1.4 USM, un obiectiv foarte populare si binecunoscut fotografilor, in timp manifesta urmatoarele probleme: motorul de focus cedeaza si trebuieste schimbat si o alta problema in ceea ce priveste focalizarea care devine mai greoaie, uneori chiar se observa pe scala cum focalizarea se poticneste pe alocuri si nu efectueaza o cursa lina, blocandu-se la un moment dat. Operatiunile se pot face si “home made” doar ca trebuie avut ceva grija si in plus trebuie sa va faceti rost singuri de partile (subansamblele) care trebuiesc inlocuite, cum ar fi motorul de focus (costa pe ebay in jur de 50E vs 150-170E cat ar costa toata operatiunea de inlocuire intr-un service autorizat). Deci trimiterea intr-un service autorizat s-ar putea sa nu fie chiar atat de avantajoasa in sensul ca pretul platit pentru aceasta reparatie s-ar putea sa fie destul de mare vizavi de cat costa acest obiectiv de nou.

Fixing the stiff focus for Canon 50 1.4 USM:

Canon 50 1.4 USM lens AF drive repair (focus slipping) (50E costa pe ebay motorul de autofocus!!! vs 150-200E reparatia intr-un service autorizat):

Canon 50 1.4 USM reparatie a focalizarii greoaie care se manifesta chiar prin blocarea/agatarea scalei obiectivului spre una din limitele scalei. In interior din cauza presiunii care apasa in timp pe elementul frontal (un parasolar pe filet, un filtru), are loc o deformare a unui subansamblu care poate fi remediata usor prin metoda prezentata in materialul video de mai jos. Pentru a proteja elementul care iese din obiectiv in timpul focalizarii se recomanda folosirea unui parasolar direct pe montura elementului frontal al obiectivului nu folosirea unui parasolar direct pe filetul obiectivului care poate agrava in timp si mai mult problema. Sau trebuie avut grija intotdeauna ca dupa folosirea obiectivului, elementul frontal sa fie retractat inapoi manual.

Daca ti-a placut articolul:

Comment is closed.

Bulk Email Sender